Najina
zgodba

Najbolj
(p)osebna
kulinarična
izkušnja

Darilni
bon

Individualna
izobraževanja

"Restavracija"
pri vas doma

Menu
in rezervacije

Mediji

Partnerji

Leaf,
lastna linija
krožnikov

Miza za štiri
je blagovna znamka podjetja
OOMAMI, kulinarična izobraževanja
Maja Miška s.p.
Pesnica pri Mariboru 20a
2211 Pesnica pri Mariboru

Najina
zgodba

Začetek najine (resnejše) kulinarične poti sega v leto 2014, ko sva v Tednu restavracij prvič obiskala Davida Vračka v njegovi restavraciji Mak v Mariboru. Tisti večer je ostal v spominu. Tako zelo, da sva se k Davidu kmalu vrnila še na "pravo" večerjo. Sedem sekund, ki nama jih je dal na voljo, sva preprosto morala izkoristiti. Beseda je dala besedo in pro-bono mesto v njegovi ekipi nama je bilo zagotovljeno.

David & Stefan

Z Davidom sva tako ali drugače povezana še danes. Pri njem sva dobila ogromno nasvetov, spoznala še in še skrivnosti, ter se junija 2015 z njim udeležila vsakoletne prireditve Sladolent, ki poteka v okviru Festivala Lent v Mariboru.

Decembra istega leta sva prevzela organizacijo odmevnega kulinaričnega dogodka 12.50 pri MAKu (potekal je v aprilu 2016), na katerem je David 5. obletnico svoje restavracije obeležil z dvanajstimi priznanimi evropskimi chéfi s skupno šestimi Michelinovimi zvezdicami. V slovenskem prostoru je to zaenkrat še vedno edinstven dogodek.

 

Na njem sva spoznala - med drugimi - tudi Stefana Lenza, chéfa restavracije hotela Tennerhof v Kitzbühel-u, Avstrija in zmagovalca prireditve "Koch des Jahres 2015". Beseda je dala besedo in v juliju leta 2016 sva dobila priložnost, da se za nekaj časa pridruživa njegovi ekipi. Izkušnja je bila izjemna.

 

Še pred tem sva v restavraciji Mak izpeljala najin premierni dogodek Mak & Miza za štiri (maj 2016) z vsemi porodnimi krči vred. Gostov je bilo namreč samo 11. Ampak, kot pri vsakem drugem začetku, tudi to spada zraven, ne?

Fudo

Med tem časom se je v centru Maribora odprl prijeten in sodoben bistro Fudo. Z njegovo lastnico sva hitro našla skupni jezik in v decembru 2016 smo izpeljali naš prvi skupni kulinarični večer Šest ob sedmih, tokrat brez porodnih krčev, s polno zasedenimi mizami. Večer je bil odličen tako za naju, kot za goste, ki so prvič v večjem številu spoznali Mizo za štiri.

 

Sladolent 2017

Leto 2017 je bilo vsaj v dveh stvareh prelomno. Že od najinega prvega obiska Sladolenta sva si potihem želela, da bi tudi sama sodelovala na njem, a niti v sanjah si nisva predstavljala, da se bo to zgodilo tako hitro. Dobila sva namreč povabilo za sodelovanje na Sladolentu 2017. Sama v svoji hiški. Prvič pred res večjo množico ljudi. Prvič med največjimi slovenskimi kulinaričnimi mojstri. Predstavljajte si čivavo med množico ovčarjev. No...


Takšne priložnosti seveda nisva mogla izpustiti iz rok. Najin sladolentni večer je bil uspešen. Res uspešen. Vse skupaj je malo skalilo samo vreme in močan naliv, ampak to je že tako ali tako tradicionalno "lentovsko".

In druga prelomnica?

 

OOMÁMI

Verjetno največja do sedaj. Po treh letih sramežljivega tipanja sva namreč blagovno znamko Miza za štiri v oktobru 2017 s pomočjo Štajerskega tehnološkega parka* popeljala na samostojno podjetniško pot.

Vabiva vas, da se nama na poti in za mizo pridružite tudi vi.Maja & Jure

 

----------

*Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.