Najina
zgodba

Najbolj
(p)osebna
kulinarična
izkušnja

Darilni
bon

Individualna
izobraževanja

"Restavracija"
pri vas doma

Menu
in rezervacije

Mediji

Partnerji

Leaf,
lastna linija
krožnikov

Miza za štiri
je blagovna znamka podjetja
OOMAMI, kulinarična izobraževanja
Maja Miška s.p.
Pesnica pri Mariboru 20a
2211 Pesnica pri Mariboru

Leaf,
lastna linija
krožnikov

Pred dobrimi tremi leti sva, med organizacijo dogodka "12.50 pri MaKu" spoznala kiparko in oblikovalko Bojano Križanec. Naš prvi osebni stik je bil v Davidovi kuhinji, na Valentinov večer. Od tistih trenutkov naprej se je v najinih glavah počasi rojevala ideja - želja - o svoji lastni liniji krožnikov.

Želela sva nekaj posebnega. Nekaj, kar ne srečaš ravno v vsaki restavraciji. Nekaj, kar ne srečaš v - nobeni - restavraciji. Beseda dala besedo, ideja novo idejo, želja telefonski klic in tako sva skupaj z Bojano in njenimi nasveti ter izkušnjami, prišla do lastne linije krožnikov, ki sva jo poimenovala "Leaf".

 

Krožniki so povsem nepravilne oblike, narejeni ročno. Zunanjost je neobdelana, relief pa ji dajejo povsem naravni listi različnih rastlin. Od tod tudi njihovo ime. Notranjost je svetleče belo glazirana. Zato, da na njem izstopa - hrana.

Posebnost njihove nepravilne oblike je tudi v tem, da vsak krožnik v sebi skriva - dva. Pravzaprav tri. Če ga pogledate iz višine, je lahko postavljen "vodoravno". Lahko je postavljen "navpično". Prilagodi se jedi. In, če se ta želi obrniti na glavo... Se lahko tudi krožnik.

Brezpogojna ljubezen.